Den komplette guide til oral gavage for mus og rotter

Den komplette guide til oral gavage for mus og rotter

december 7, 2022 Slået fra Af

Formålet med denne guide er at give en grundlæggende forståelse af, hvordan oral sondeernæring virker for mus og rotter, samt de forskellige typer ernæringsrør, der er tilgængelige til brug.

Oral sondeernæring er en teknik, der bruges til dyreforsøg, hvor mad indgives til et dyr ved hjælp af et rør indsat i maven. Processen udføres typisk med gnavere som mus eller rotter. I denne guide vil vi udforske det grundlæggende i oral sondeernæring og de forskellige typer ernæringsrør, der er tilgængelige til brug med mus og rotter.

Indledningen skal skrives i afslappet tone og skal være relevant for afsnittets emne.

Hvad er en oral sondeernæringsundersøgelse?

Oral gavage er en teknik, der bruges til at levere stoffer til dyr oralt. Denne teknik kan bruges på mus og rotter.

Oral sondeernæring til mus er almindeligt anvendt i orale sondeernæringsundersøgelser. Disse undersøgelser er designet til at bestemme virkningen af et stof på mave-tarmkanalen hos en mus. Et stof vil blive leveret gennem en oral sonde, og det vil derefter blive opsamlet fra dyrets afføring for at måle virkningerne på mave-tarmkanalen.

Kan du fodre en rotte gennem et gavage-rør?

Oral gavage er en teknik, der bruges til at fodre forsøgsdyr. Det gøres ved at føre et langt, fleksibelt rør ned i dyrets hals og ind i maven.

Gavage-fodring til rotter udføres typisk med en oral sondeerør, der er forsynet med en lille kugle eller blød spids i enden for at forhindre skade på spiserøret. Rottens hoved immobiliseres og holdes oprejst på den ene hånd, mens slangen føres ind i munden, føres ned gennem spiserøret og ind i maven på den anden side af halsen.

En mus kan fodres med en oral sondeerør, der er udstyret med en lille kugle eller blød spids i den ene ende for at forhindre skade på dens spiserør. Musens hoved skal immobiliseres og holdes oprejst på den ene hånd, mens dens mund åbnes og derefter føres ind i det, så det passerer ned gennem spiserøret og ud af maven på den anden.

Trin-for-trin guide til, hvordan man fodrer en mus gennem en oral sondeerør

Foderrør er en almindelig måde at fodre dyr på. De kan bruges til oral gavage eller fodring af mad og vand gennem munden.

Oral sonde er en teknik, hvor man sætter spidsen af sonden ind i dyrets mund og bruger fingrene til at skubbe maden ned i sonden.

Her kan du læse mere om Mice oral gavage >>

Nogle af disse rør er designet specielt til mus eller rotter, så sørg for at vælge en, der passer til din dyrestørrelse.

Her finder du mere information om Nuevo Vet.

Du får brug for:

– Ernæringssonde – Rent vand – Mad

Rotter har også brug for mad! Sådan fodrer du din rotte uden at forsømme dem

Rotter er lige så vigtige at have som mus. De fortjener den samme omsorg og opmærksomhed, som du giver dine mus.

Rotter kan fodres med oral sonde til rotter, som er en ernæringssonde, der går gennem munden og ind i maven. Denne metode foretrækkes, fordi den er lettere at fordøje end mad i et fad.

Hvordan man administrerer oral gavage til mus og rotter

Som konklusion er oral sondeernæring en teknik, der bruges til at fodre mus og rotter. Et lille rør føres ind i munden og dyrets svælg, mens de er under bedøvelse. Denne metode bruges normalt, når dyr ikke kan spise selv på grund af sygdom eller skade.

Proceduren kan udføres manuelt ved at bruge en ernæringssonde eller med en automatiseret fodringsmaskine kaldet en oesophagal feeder.